top of page

Agenda

 

Wat gebeurt er de komende tijd in pratenoverseks-land?

Een dag/avond

14 februari 2024

Date Night - Valentijnseditie

Ben je nog aan het zoeken naar een fijne originele Valentijnsdate? Heb je zin om een avond aandacht aan elkaar te besteden? Op deze valentijnsdate kunnen jij en je liefje elkaar opnieuw ontdekken, intiemer met elkaar verbinden en vooral ook plezier beleven samen.

25 februari 2024

Een dag vol verwondering

Een dagworkshop voor mensen met enige tantra-ervaring, waarin we met verschillende werkvormen op zoek gaan naar een verwonderde staat. Ook een taster voor onze trajecten: de Tantra Deep Dive Training en de Facilitator-opleiding.

26 februari 2024

Tantrische ontdekkingsavond 

(Amsterdam)

Wil je je tenen eens dippen in het vijvertje van tantra? Of liever gezegd, in de oceaan die dit pad kan zijn? Kom gezellig naar deze Tantrische Ontdekkingsavond waarin we op een laagdrempelige manier contact maken met onszelf, elkaar en de expansieve staat die we kunnen bereiken.

26 januari 2024

Tantrische ontdekkingsavond (voor stellen) (Amsterdam)

Wil je je tenen eens dippen in het vijvertje van tantra? Of liever gezegd, in de oceaan die dit pad kan zijn? Kom gezellig naar deze Tantrische Ontdekkingsavond waarin we op een laagdrempelige manier contact maken met onszelf, elkaar en de expansieve staat die we kunnen bereiken.

13 maart 2022

Tantric Experience voor stellen

Een avondworkshop in Amsterdam van Bliss your Body. Op deze avond kun je als stel (m/v, m/m, v/v) op een speelse en toch diepgaande manier kennismaken met tantra of, als je al vaker bij ons bent geweest, even lekker opladen, in je lijf zakken en met jezelf en je partner verbinden. Met o.a. dans, tantrameditatie, sharing en aanraking. Meer lezen

14 maart 2022

Play! Utrecht workshop 'Aanraken en Consent'

Een workshop over aanraken, afstemming en verlangens, gebaseerd op het Wheel of Consent. 19:30-22:00 in Utrecht.

17 maart 2022

Play! Eindhoven workshop 'Jouw seks in verbinding'

Met een groepje jonge mensen (t/m 40 jaar ongeveer) gaan we op onderzoek naar hoe je bij jezelf blijft, je verlangens en grenzen blijft voelen, en je kan blijven uiten als seksueel wezen, als je in contact komt met een ander persoon. 19:30-22:00 in Eindhoven.

27 maart 2022

Play! Tantrische Lentekriebels (dagworkshop)

Over verliefd worden op jezelf, een ander en het leven. Over opengaan, opbloeien en in contact gaan. Welke patronen kom je tegen? Wat ‘plak’ je op allemaal op de liefde? Herken je thema’s als bindings- en verlatingsangst? Zou je dichter bij jezelf willen blijven terwijl je relateert met een ander? Voor iedereen die interesse heeft om meer te leren over zichzelf en hoe je in contact bent met een ander.

17 april 2022

Tantric Experience

Een avondworkshop in Amsterdam van Bliss your Body. Via dans, lichaamswerk, actieve meditatie, sharing en ontspannen aanraking proef je op een dynamische manier aan verschillende aspecten van tantra. Je kunt in je eentje of samen komen, je komt sowieso in contact met verschillende mensen. Meer lezen

9 mei 2022

Tantric Senses Experience

Ready to tickle & awaken all of your senses?! Dit wordt een tantrisch getinte workshop- en ervarings-avond, met knuffel- en logeeropties achteraf. Bij deze Tantric Senses Experience vieren we genot, plezier en overgave.

10 mei 2022

Magisch Masseren

We gaan masseren vanuit een tantrische invalshoek: vanuit intuïtie, vormloosheid en overgave. Masseren en gemasseerd worden wordt zo eerder meditatief dan technisch. Aandachtig, liefdevol en, als we dat willen, misschien een tikkeltje sensueel.

26 juni 2022

Tantric Deepening

Op deze avond kun je samen met andere ervaren tantrika's weer even helemaal zakken in je lichaam en verbinden met jezelf en met anderen. Meer zeggen we niet over het programma, je mag je lekker laten verrassen! Voor deelname is ervaring in tantra nodig.

9 oktober 2022

Tantric Beginnings

Kennismaken met tantra? In deze 3,5-urige avondworkshop nemen we jullie mee in een reis waarin je samen kunt verbinden, met aandacht voor jezelf en de ander. Voor (gelegenheids)stellen, in Amsterdam Noord.

12 oktober 2022

Play Heart: Date Night

Zin in een originele date? Een beetje aandacht voor elkaar? Op deze partner date avond kunnen jij en je liefje elkaar opnieuw ontdekken, intiemer met elkaar verbinden en vooral ook plezier beleven samen. Voor 20'ers en 30'ers, in Utrecht.

21 februari 2023

Tantraworkshop voor vrouwen (VOL)

In deze (tweede) avondworkshop van Bliss Your Body kun je als vrouw op een laagdrempelige manier ontdekken wat tantra voor jouw beleving van intimiteit en seksualiteit kan betekenen. De workshop kan een mooi voorproefje zijn op de avondcursus die op 14 maart start.

20 mei 2023

Tantra en Zwangerschap (dagworkshop)

Nu ik zelf zwanger ben, valt me me elke dag weer op hoe vaak ik in mijn zwangerschap de voordelen ondervind van mijn ervaring met tantra. Ik gun dit iedere zwanger mens! Deze dag (voor vrouwen die zwanger zijn) gaan we met elkaar verschillende kanten van tantra exploreren en ontdekken hoe dit kan bijdragen aan de zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Meerdere avonden

Vanaf 10 januari 2024

Play! Tantracursus voor stellen (vol)

Vier avonden tantra met je geliefde. Tantra kan een hele hoop bieden voor jezelf als individu én het kan een verrijking zijn voor je relatie - voor je seksleven, je communicatieskills, je liefde en hoe je zelf bent in contact met de ander, bijvoorbeeld. Bart-Jan en ik nemen jullie mee in verschillende aspecten van tantra die hier bijzonder interessant voor kunnen zijn.

3-4 februari 2024

Tantra Basiscursus

Een cursus van vier dagdelen voor mensen die kennis willen maken met tantra bij de School voor Verwondering. Gericht op de ervaring vanuit het lijf en het gevoel. Over vertragen, consent, verbinding en vanuit lichtheid het zelfonderzoek aan leren gaan.

Mei-juni 2022

Tantric Exploration

In vier zondagavonden duiken we met een vaste groep jonge mensen op een laagdrempelige manier in de wereld van tantra. Bliss your Body komt weer eens naar Amsterdam! Op 15 en 22 mei, 5 en 26 juni.

Vanaf 5 september 2022

Vrouwencursus seksualiteit

Bij Bliss your Body geef ik, samen met Femke Saher, een cursus van 5 avonden waarin we op onderzoek gaan naar onze creatieve, seksuele levensenergie. Ontdek hoe je daar weer meer contact mee kunt krijgen.

Op aanvraag

Onani Snoepreis

Twee-wekelijkse online cursus over self pleasure. Gaat alleen door bij genoeg animo. Interesse? Laat het alsjeblieft weten via laura[at]pratenoverseks.com.

14, 21, 28 sep & 5 okt

Play! Cursus - Seks: Vrijheid & Vervulling

Vier avonden om je onder te dompelen in de wonderlijke wereld van tantra en seksualiteit. Perfect te combineren met het Play! weekendretreat van 14-16 okt (de officele sequel van deze cursus). (VOL)

16 & 23 feb, 2 maart 2023

Play! Seksles

Seksles is terug! Martijn en ik nemen je weer mee in de wondere wereld van seks, dit keer in de vorm van 3 avondworkshops. We gaan aan de slag met de bredere skills voor fijne seks, de elementen waarvan wij weten dat ze bijdragen aan het voller, plezieriger en veiliger beleven van seks.

Vanaf 29 maart 2023

Play! Tantracursus voor stellen (VOL)

Vier avonden tantra met je geliefde. Tantra kan een hele hoop bieden voor jezelf als individu én het kan een verrijking zijn voor je relatie - voor je seksleven, je communicatieskills, je liefde en hoe je zelf bent in contact met de ander, bijvoorbeeld. Bart-Jan en ik nemen jullie mee in verschillende aspecten van tantra die hier bijzonder interessant voor kunnen zijn.

3-24 mei

Play! Tantra cursus - Dissolving the Self
Als tantra een pad is waar je langzaamaan een steeds vrijer mens wordt, wat gebeurt er dan als je op een bepaald punt bevrijd raakt van jezelf? Een cursus die de thema’s vormloosheid en loslaten aansnijdt. Over hoe geluk, het mens-zijn en Goddelijkheid naast elkaar te vinden zijn. Ik geef deze cursus met Bart-Jan, in Utrecht.

16-30 mei 2023

In verbinding met je bekken & yoni

Meer liefde, begrip en gevoel bij je yoni? In deze cursus voor mensen met een yoni gaan we drie weken het contact met dit wonderlijke deel van ons lichaam. Samen met Femke, voor Bliss Your Body, in Utrecht. Iets van tantra-ervaring is fijn!

Meerdaagses

8-10 maart 2024

Play! Tantraretraite: Bloei

Een driedaagse retraite die de aandacht richt op groei. Met welke kleuren wil jij tot uiting komen? Kan je jezelf uitnodigen en welkom heten met alles wat je bent? We leren aanschouwen, accepteren en omarmen. Een viering van jezelf, in welke vorm je ook wil verschijnen.

10 mei 2024 - 12 januari 2025

Tantra Deep Dive Training

Een langer traject van drie driedaagse retraites, met tussentijdse terugkomdagen en oefenmomenten waarin we de verschillende vaardigheden en tools binnen tantra leren integreren. De retraites hebben elk hun eigen thema, waarin we verschillende aspecten van het bestaan zullen beleven. Opbouwend en explorerend met eenzelfde groep mede-avonturiers de diepte in.

10 juni 2024 - 11 mei 2025

Facilitator-opleiding

Een jaaropleiding voor iedereen die interesse heeft in het werken met mensen binnen het veld van persoonlijke ontwikkeling. De opleiding bestaat deels uit een stevig persoonlijk ontwikkeltraject voor jezelf, met daarbij ook veel aandacht op de onderliggende fundamenten van de verschillende aangeboden structuren. Je gaat zelf ervaren wat de oefeningen en meditaties met je doen, inclusief de helicopterview voor een dieper begrip van de structuur met daarbij de praktische vaardigheden die nodig zijn om een groep breder te kunnen dragen. Dit is een opleiding die commitment en doorzettingsvermogen vraagt. Het bestaat uit meerdere langere en kortere retreats, terugkom- en oefendagen, intervisie, persoonlijke begeleiding en zelf workshops ontwikkelen en faciliteren.

26-31 maart 2022

De Play Fijne Lenteweek

Een weekje ontspannen Community Living meets 'Getting Shit Done'⁠. Met een mix van onze lievelingsingrediënten: hottub⁠, feestje⁠, werken (aan je projecten of voor je baas)⁠, fijne andere mensen⁠, dagworkshop tantra⁠, mantra's zingen⁠, heerlijk eten⁠, samenleven⁠ en co-creativiteit.⁠

7-12 mei 2022

Play Retraite - Seks, vrijheid en vervulling 

Voor de derde keer alweer geven Bart-Jan en ik deze 6-daagse (tantra)retraite over seksualiteit. Vanuit een stevige bedding in jezelf nodigen we je uit om te spelen en ontdekken, onderzoeken en voelen.

7-8 mei 2022

Play Weekendretreat - Tantra: Seks en Magie

Kun je ook voelen hoe magisch vrijen soms kan zijn? Kom mee in dit twee-daagse Tantra weekendretreat om deze wonderlijke en verrassende materie met ons uit te pluizen.

6-11 mei 2022

Play Lekker Lenteweekje

Wegens groot succes van het Fijne Lenteweekje eind maart, doen we het gewoon nóg een keertje. Een lekker tantrisch weekje in de weilanden, met een mooie zaal, lekker eten, knusse mensen en fijne activiteiten.

3-5 juni 2022

Vrouwenretreat 'Orgasmic Bliss'

In deze retreat van Bliss your Body kun je als vrouw ervaren hoe bevrijdend tantra kan werken voor je beleving van intimiteit en seksualiteit. Via dans, lichaamswerk, ademwerk, meditatie, sharing, aanraking en massage en kun je meer en meer contact maken met je (seksuele) levensenergie en deze werkelijk gaan toe eigenen.

10-12 juni 2022

Play! Seksles

In deze workshop leiden Martijn en ik je op tot megaminnaar, tot superlover, tot seksgod(in). Hoe we dat doen? Dat gaat ver voorbij technieken en 'zo moet het'. We gaan aan de slag met elementen die bijdragen aan het volledig en plezierig ervaren van fijne seks.

14-16 oktober 2022

Play Weekendretreat - Seks: Vrijheid & Vervulling

We doorleven in deze avonden en dagen verschillende facetten van sēksualiteit. De spanning en de zachtheid, het plezier en de schaamte, de juicyness en de belemmeringen, de heiligheid en de lichtheid. Een spannende tocht met diepgang en luchtigheid. Een nieuwe variant, deze 3-daagse weekendretreat, perfect te combineren met de Play! cursus in sept/okt (de officele prequel van dit retreat).

(VOL)

17-19 maart 2023

(+ 'opwarmdag' op 12 maart)

Play Tantra Retreat - Seks: Rijkdom van het lijf
Een 3-daags weekendretreat waarin je je kunt onderdompelen in de wonderlijke wereld van tantra en seksualiteit - met een nieuw programma én nog steeds de liefdevolle begeleiding van Bart-Jan en mij. Op 12 maart is de ‘opwarmdag’ voor deze retreat: om elkaar al wat te leren kennen en alvast een mooie start te maken met de thema’s waar we mee gaan werken. We richten ons dit weekend op hoe het lichaam een ingang kan zijn om een intense en intieme ervaringen met jezelf en anderen te hebben.

We hebben vooral nog plek voor vrouwen. Als de kosten te hoog voor je zijn: we hebben budget-opties!

13-16 april 2023

Het Leukste Play Festival

Een lang weekend Play! Heerlijk samenkomen en verbinden met een club gezellige en avontuurlijke 20'er en 30'ers. Co-creatief, met ruimte voor diepgang en plezier.

In het kort

2 februari en 2 maart

Play Tantra Practicum

Oefenavonden voor oud-deelnemers van de Play Retreat Seks: vrijheid en vervulling, of mensen met soortgelijke ervaring in tantra. Avonden in Utrecht.

13 maart

Tantric Experience voor stellen

Een avondworkshop in Amsterdam van Bliss your Body. Op deze avond kun je als stel (m/v, m/m, v/v) op een speelse en toch diepgaande manier kennismaken met tantra of, als je al vaker bij ons bent geweest, even lekker opladen, in je lijf zakken en met jezelf en je partner verbinden. Met o.a. dans, tantrameditatie, sharing en aanraking. Meer lezen

12-17 februari 2022

Play Retraite - Seks, verdieping en overgave

Het vervolg op de Play Retreat Seks: Vrijheid en Vervulling. Een laagje dieper, een stukje verder. Voor mensen die deze eerste retraite hebben gevolgd, of iets soortgelijks. 

Vanaf 7 februari 2022

Vrouwencursus seksualiteit

Bij Bliss your Body geef ik, samen met Femke Saher, een cursus van 5 avonden waarin we op onderzoek naar onze creatieve, seksuele levensenergie en kun je ontdekken hoe je daar weer meer contact mee kunt krijgen.

17 maart 2022

Play! Eindhoven workshop 'Jouw seks in verbinding'

Met een groepje jonge mensen (t/m 40 jaar ongeveer) gaan we op onderzoek naar hoe je bij jezelf blijft, je verlangens en grenzen blijft voelen, en je kan blijven uiten als seksueel wezen, als je in contact komt met een ander persoon. 19:30-22:00 in Eindhoven.

26-31 maart 2022

Play Retraite - Liefde en relaties

Wat zijn eigenlijk je verlangens, patronen en overtuigingen in de liefde en relaties? Deze 6-daagse retraite is voor iedereen die wil leren over zichzelf in relatie tot anderen, of je nou wel of niet in een liefdesrelatie zit.

Voorjaar 2022

Onani Snoepreis

Twee-wekelijkse online cursus over self pleasure. Gaat alleen door bij genoeg animo. Interesse? Laat het alsjeblieft weten via laura[at]pratenoverseks.com.

7-12 mei 2022

Play Retraite - Seks, vrijheid en vervulling 

Voor de derde keer alweer geven Bart-Jan en ik deze 6-daagse (tantra)retraite over seksualiteit. Vanuit een stevige bedding in jezelf nodigen we je uit om te spelen en ontdekken, onderzoeken en voelen. Meer lezen

Mei-juni 2022

Tantric Exploration

In vier zondagavonden duiken we met een vaste groep jonge mensen op een laagdrempelige manier in de wereld van tantra. Bliss your Body komt weer eens naar Amsterdam! Op 15 en 22 mei, 5 en 26 juni.

1 maart 2023

Play! Heart - Date night (VOL)
Na de grote belangstelling voor de eerste date night in oktober, doen we het gewoon nog een keer! Zin in een originele date? Een beetje aandacht voor elkaar? Op deze partner date avond kunnen jij en je liefje elkaar opnieuw ontdekken, intiemer met elkaar verbinden en vooral ook plezier beleven samen. Voor 20'ers en 30'ers, in Utrecht.

In het lang

7-12 mei 2022

Play! Retraite: Seks, vrijheid en vervulling

 

Seks. Wat roept dit woord in je op? Vreugde? Schaamte? Onzekerheid? Zin? Nieuwsgierigheid? Er zijn maar weinig mensen die niet iets voelen bij dit onderwerp. Wil je dieper duiken in de wondere wereld van de seks? Kom dan 6 dagen lang met ons mee op ontdekkingsreis bij het Play Retreat ‘Seks: Vrijheid en Vervulling’. Tijdens deze dagen doorleven we verschillende facetten van seksualiteit. De spanning en de zachtheid, het plezier en de schaamte, de juicyness en de belemmeringen, de heiligheid en de lichtheid. Een spannende tocht met diepgang, en luchtigheid.


Hoe ziet zo'n retraite eruit vraag je je af?

We gaan spelen en ontdekken, onderzoeken en voelen. Plezier en juicyness is welkom, maar ook weerstand, verdriet en raakbaarheid. Vanuit een stevige basis in jezelf, gaan we ook de oprechte verbinding met de ander aan.

 

We nemen je mee op een reis waarin we afwisselend gebruik maken van:
- Tantra; het contact maken en bevrijden van je seksuele (levens)energie, zowel in contact met jezelf als de ander
- Lichaamswerk, ademwerk, dans & beweging
- Meditatie, zowel in stilte als dynamisch
- Oefeningen om je beperkende overtuigingen en structuren te onderzoeken
- Oefeningen om de verbinding met jezelf steviger te maken
- Oefeningen over dynamieken, leiden en overgave
- Inzichten en oefeningen uit de seksuologie
- Momenten om met elkaar te delen

Hierbij komt ook nog:
- Zelf-zorg, heerlijk biologisch eten en een week in de natuur.
- Een mooie groep gelijkgestemde jonge mensen tussen de 20 en 40 jaar.
- Een warme bedding van het team en de groep, met een open en down-to-earth aanpak.
- Tijd samen en tijd voor jezelf.

Deze PLAY retreat wordt begeleid door Bart-Jan, Laura en een geweldig team assistenten.

Meer lezen? Ga naar het Facebookevenement van de vorige editie.

De PLAY retreat Seks: Vrijheid en Vervulling vindt plaats van 7-12 mei 2022.

 

Aanmelden: Mail naar info[at]playcommunity.nl om je aan te melden. Dan krijg je een mailtje terug met een intake-formulier, waarin we graag wat meer over je te weten komen. Zo weten we zeker dat jij straks lekker op je plek zit.

Kosten:

Nog niet bekend.

In het kaartje is alles inbegrepen: zes dagen retreat, biologisch eten door een knappe kok, uitzicht op de weilanden en schapen, slapen in gedeelde slaapkamers (met gemengde kamers en aparte kamers voor mannen/vrouwen).

Voor wie?

Er is plek voor maximaal 24 deelnemers, waarin we een balans in verschillende genders proberen te houden. Er zijn nu vooral nog plekken voor mannen.

De retraite is geschikt voor individuen en koppels. Koppels zullen ook oefeningen met anderen doen, maar hebben bij intiemere oefeningen de keus deze samen te doen.

→ Deze retraite is speciaal voor 20-ers en 30-ers. De leeftijdsgrens ligt dus op 40 jaar. Zit je daar net boven, ben je jong van geest en wil je toch graag meedoen? Schrijf ons dan even.

Dit heb je gemist

8-13 mei 2021 --- en --- 23-28 oktober 2021

Play! Retraite: Seks, vrijheid en vervulling

 

Seks. Wat roept dit woord in je op? Vreugde? Schaamte? Onzekerheid? Zin? Nieuwsgierigheid? Er zijn maar weinig mensen die niet iets voelen bij dit onderwerp. Wil je dieper duiken in de wondere wereld van de seks? Kom dan 6 dagen lang met ons mee op ontdekkingsreis bij het Play Retreat ‘Seks: Vrijheid en Vervulling’. Tijdens deze dagen doorleven we verschillende facetten van seksualiteit. De spanning en de zachtheid, het plezier en de schaamte, de juicyness en de belemmeringen, de heiligheid en de lichtheid. Een spannende tocht met diepgang, en luchtigheid.


Hoe ziet zo'n retraite eruit vraag je je af?

We gaan spelen en ontdekken, onderzoeken en voelen. Plezier en juicyness is welkom, maar ook weerstand, verdriet en raakbaarheid. Vanuit een stevige basis in jezelf, gaan we ook de oprechte verbinding met de ander aan.

 

We nemen je mee op een reis waarin we afwisselend gebruik maken van:
- Tantra; het contact maken en bevrijden van je seksuele (levens)energie, zowel in contact met jezelf als de ander
- Lichaamswerk, ademwerk, dans & beweging
- Meditatie, zowel in stilte als dynamisch
- Oefeningen om je beperkende overtuigingen en structuren te onderzoeken
- Oefeningen om de verbinding met jezelf steviger te maken
- Oefeningen over dynamieken, leiden en overgave
- Inzichten en oefeningen uit de seksuologie
- Momenten om met elkaar te delen

Hierbij komt ook nog:
- Zelf-zorg, heerlijk biologisch eten en een week in de natuur.
- Een mooie groep gelijkgestemde jonge mensen tussen de 20 en 40 jaar.
- Een warme bedding van het team en de groep, met een open en down-to-earth aanpak.
- Tijd samen, tijd voor jezelf en als we geluk hebben: een lekkere sauna/hottub om in te chillen.

Deze PLAY retreat wordt begeleid door Bart-Jan, Laura en een geweldig team assistenten.

Meer lezen? Ga naar het Facebookevenement.

Aanmelden: Mail naar info[at]playcommunity.nl om je aan te melden. Dan krijg je een mailtje terug met een intake-formulier, waarin we graag wat meer over je te weten komen. Zo weten we zeker dat jij straks lekker op je plek zit.

In het kaartje is alles inbegrepen: zes dagen retreat, biologisch eten door een knappe kok, uitzicht op de weilanden en schapen, slapen in gedeelde slaapkamers (met gemengde kamers en aparte kamers voor mannen/vrouwen).

 

Voor wie?

Er is plek voor maximaal 24 deelnemers, waarin we een balans in verschillende genders proberen te houden. Er zijn nu vooral nog plekken voor mannen.

De retraite is geschikt voor individuen en koppels. Koppels zullen ook oefeningen met anderen doen, maar hebben bij intiemere oefeningen de keus deze samen te doen.

→ Deze retraite is speciaal voor 20-ers en 30-ers. De leeftijdsgrens ligt dus op 40 jaar. Zit je daar net boven, ben je jong van geest en wil je toch graag meedoen? Schrijf ons dan even.

voorjaar 2022

In verbinding met je seksualiteit - tantracursus voor vrouwen

In samenwerking met Bliss Your Body

 

In deze vrouwencursus kun je via tantra (weer) meer verbinding gaan voelen met je lijf, hart en seksualiteit.

Misschien herken je wel dat je een verlangen hebt naar ‘meer’. Meer intimiteit met een ander of met jezelf, meer sensualiteit ervaren, seksualiteit intenser beleven, meer voelen in je lichaam… Ja, we leren van alles over seksualiteit – in onze opvoeding, op school, van vrienden, partners, media, samenleving. Maar wat helpt ons nu werkelijk om dat verlangen naar meer verbinding met lijf, hart en seksualiteit vorm te geven?

Het kan goed zijn dat bij jou deze verbinding soms ver weg lijkt. Door opvoeding, pijnlijke gebeurtenissen, conditionering, het krijgen van een kind, invloeden vanuit de media of opgebouwde zelfbeelden kun je een sterke afgescheidenheid voelen — van jezelf, je lichaam, een partner, van ‘het grotere geheel’. Je voelt bijvoorbeeld maar weinig in je lichaam, je zit veel in je hoofd, je hebt weinig of juist heel veel zin in seks of je worstelt met allerlei overtuigingen over hoe jij als vrouw in seks zou moeten zijn.


In deze cursus gaan we op onderzoek naar onze creatieve, seksuele levensenergie en kun je ontdekken hoer je daar weer meer contact mee kunt krijgen. Via dans, contactoefeningen, lichaamswerk, ademwerk, stille en actieve meditatie, aanraking en sharing kun je dieper in jezelf zakken, de natuurlijke verbinding met je lichaam, je hart en je bekken weer meer toelaten en ontdekken wat jou hier mogelijk (nog) van weerhoudt. Het kan een begin zijn om seksualiteit weer een stromend en authentiek onderdeel van je leven te laten zijn.

Informatie
Voor inhoudelijke en praktische vragen kun je contact opnemen met Laura: laura@pratenoverseks.com.
Voor zakelijke vragen kun je contact opnemen met Wendy: wendy@blissyourbody.nl 

Meer lezen kan hier.

Begeleiding: Laura Eggens & Martje Heerkens

 

Doelgroep: jonge vrouwen (iedereen die zich identificeert als vrouw), van 20 t/m 39 jaar (met altijd plek voor een aantal veertigers) die nieuwsgierig zijn naar wat tantra met name voor hun beleving van seksualiteit kan betekenen. Je hoeft geen ervaring met tantra te hebben.

Data:

Nog niet bekend

Locatie: Utrecht 

Aantal deelnemers: 12-18

 

Kosten: 339 Euro incl. btw

 

Je kunt je interesse alvast bekendmaken bij wendy@blissyourbody.nl.

9 april 2021

workshop 'Tantric experience'

Workshop van Bliss Your Body

 

Op deze avond kun je met je partner (m/v, m/m, v/v) op een speelse en toch diepgaande manier kennismaken met tantra of, als je al vaker bij ons bent geweest, even lekker opladen, in je lijf zakken en met jezelf en de ander verbinden.

Samen verblijven je op je eigen mat. Daar doe je alle onderdelen met elkaar. We doen aan dans, lichaamswerk, sharing, meditatie en ontspannen aanraking. Ervaring met tantra is niet per se nodig maar ervaring met bijvoorbeeld meditatie of yoga is wel zeer aan te raden.

Tussen de deelnemers en ook tussen deelnemers en begeleiders blijven we in het kader van corona op gepaste afstand. Als je support nodig hebt, zullen we die uiteraard geven.

Bij je aanmelding ga je akkoord met het corona-protocol van Bliss Your Body. Dit betekent vooral dat je niet meedoet als je corona-gerelateerde klachten hebt, positief bent getest of gevraagd bent om in quarantaine te gaan.

Als je hooggevoelig bent, psychische problemen hebt of momenteel intense therapie volgt, is tantra in een groep mogelijk niet geschikt voor je. Ook als jullie relatie op dit moment onder druk staat is een avond als deze niet per se geschikt. Neem dan voordat je eventueel een ticket koopt contact met Wendy op: wendy[at]blissyourbody.nl

Voor meer info over en aanbod van Bliss Your Body: www.blissyourbody.nl

Begeleiding: Laura Eggens & Bart Kosse

 

Doelgroep: stellen van alle leeftijden en alle gender-combinaties

 

Tijd: 15.30 – 19:00 uur (inloop vanaf 15.00)

Locatie: Utrecht 

Aantal deelnemers: max. 10 stellen

 

Kosten: 35 Euro of 40 Euro pp

 

Koop je ticket per stel in de ticketshop.

26 maart 2021

avondworkshop 'Tantric experience'

Workshop gegeven samen met Wendy van Bliss Your Body

 

Op deze avond kun je met je partner (m/v, m/m, v/v) op een speelse en toch diepgaande manier kennismaken met tantra of, als je al vaker bij ons bent geweest, even lekker opladen, in je lijf zakken en met jezelf en de ander verbinden.

Samen verblijven je op je eigen mat. Daar doe je alle onderdelen met elkaar. We doen aan dans, lichaamswerk, sharing, meditatie en ontspannen aanraking. Ervaring met tantra is niet per se nodig maar ervaring met bijvoorbeeld meditatie of yoga is wel zeer aan te raden.

Tussen de deelnemers en ook tussen deelnemers en begeleiders blijven we in het kader van corona op gepaste afstand. Als je support nodig hebt, zullen we die uiteraard geven.

Bij je aanmelding ga je akkoord met het corona-protocol van Bliss Your Body. Dit betekent vooral dat je niet meedoet als je corona-gerelateerde klachten hebt, positief bent getest of gevraagd bent om in quarantaine te gaan.

Als je hooggevoelig bent, psychische problemen hebt of momenteel intense therapie volgt, is tantra in een groep mogelijk niet geschikt voor je. Ook als jullie relatie op dit moment onder druk staat is een avond als deze niet per se geschikt. Neem dan voordat je eventueel een ticket koopt contact met Wendy op: wendy[at]blissyourbody.nl

Voor meer info over en aanbod van Bliss Your Body: www.blissyourbody.nl

Begeleiding: Wendy Doeleman & Laura Eggens

 

Doelgroep: stellen van alle leeftijden en alle gender-combinaties

 

Tijd: 15.00 – 18.30 uur (inloop vanaf 14.30)

 

Locatie: Utrecht

 

Aantal deelnemers: max. 12 stellen

 

Kosten: 40 Euro of 45 Euro pp

 

Koop je ticket per stel in de ticketshop.

9 maart 2021

Workshop 'Voelen'

In het kader van de Maand van de Leuke Seks


Oh, wat een potentie heeft ons lichaam! Potentie tot voelen, tot plezier, tot genieten! Het grootste deel van mijn seksleven heb ik eigenlijk maar weinig gebruik gemaakt van deze potentie. Helaas. Hoe veel leuker werd mijn seks toen ik begon te leren hoe er méér te halen viel uit mijn lijf, mijn huid en mijn zintuigen. Eigenlijk door simpelweg bewuster te gaan voelen. Of het nou seks met een ander is of met jezelf. Leuke seks wordt het allerleukst als onze lichamen er optimaal van kunnen genieten. Als we het vol kunnen ervaren.

Wat denk je? Klinkt dit interessant?
Op dinsdagavond 9 maart geef ik een online workshop over bewust voelen. We gaan praten, met elkaar, en ik zal jullie begeleiden in kleine individuele oefeningen die gaan over aanraking. Aanraking van jezelf, want dat is waar volgens mij leuke seks begint: met jezelf leuk en lief vinden, en jezelf genot gunnen.

Dus wil je:
- je lichaam meer leren waarderen?
ervaren hoe het is om bewuster te voelen met je lichaam?
- onderzoeken hoe je meer zou kunnen genieten van jezelf en seks?
- in een ontspannen, open en veilige sfeer met anderen praten over seks?

Doe gezellig mee! Eens kijken wat er te voelen valt in dat spektakel van een lijf van jou.

 

Mijn achtergrond in tantra vormt de inspiratie achter de inhoud van deze workshop. Ook ben ik nuchter en hou ik van laagdrempeligheid. Je zult dus een soort tantra ‘light’ tegenkomen in deze workshop.

Praktisch: 
Je kunt in je eentje deelnemen. Er zal niets naakts of expliciet seksueels gebeuren, en je hoeft uiteraard nooit mee te doen met een onderdeel als je dat niet wilt.

Zie voor meer activiteiten van de Maand van de Leuke Seks:

www.maandvandeleukeseks.nl

Datum: 9 maart
 

Locatie: Online
 

Tijd: 20:00-21:30
 

Doelgroep: Volwassenen die willen leren bewuster te voelen met hun lichaam.
 

Aantal deelnemers: maximaal 24 deelnemers
 

Kosten: 15 euro (een deel van de opbrengst gaat naar de Stichting Maand van de Leuke Seks)

Aanmelden en vragen via laura[at]pratenoverseks.com

bottom of page