Nog laagdrempeliger praten?

Wil je praten over de dingen waar jij tegenaan loopt in je seksleven, maar geen behoefte aan een heel coachingstraject? Snap ik! Je kunt bij mij ook terecht voor de onderstaande opties.

Even kletsen

Wil je wel persoonlijk contact, maar zoek je niet per se ondersteuning? Wil je eigenlijk gewoon iemand om mee te kletsen over seks? Voor de meeste mensen is het niet vanzelfsprekend om iemand in je vriendenkring te hebben waarmee je over dit onderwerp kunt praten. Misschien heb je gewoon wat vragen, wil je je ei kwijt, eens wat verschillende ervaringen uitwisselen. Zin om met mij daarover te bellen? Leuk!

Neem contact met me op, en dan plannen we een eerste gesprek in. Daarna kun je me gewoon weer laten weten wanneer je weer eens zou willen bellen. Misschien is dat een week later, misschien pas volgend jaar. Up to you.

Je koopt van te voren een 'strippenkaart' voor deze belsessies: 

- €200 voor 4 gesprekken van een uur

- €120 voor 4 gesprekken van 30 minuten

Liever per gesprek betalen? Kan ook. Dan vraag ik €60 per uur of €40 per half uur. Alle prijzen zijn inclusief BTW.

Misschien overbodig, maar toch fijn om genoemd te hebben: de gesprekken met mij zullen nooit een seksueel karakter hebben. Dat wil zeggen: we praten over seks, zeker, maar er is geen seksuele relatie tussen jou en mij. Ik speel geen directe rol in jouw opwinding, en jij niet in de mijne. Er vindt ook geen (seksuele) aanraking plaats tussen ons. (Heel prima als je zo’n service zou zoeken, maar daar bestaan veel geschiktere mensen voor dan ik.)

E-mail consult

Wil je je vraag liever mailen? Top! Ik neem uitgebreid de tijd om je te beantwoorden. Met vragen, suggesties, achtergrondinformatie, en eventuele suggesties voor oefeningen die jou zouden kunnen helpen.

Stuur je me vraag (en maakt het zo lang als je wilt) naar laura[at]pratenoverseks.com, met als onderwerp 'e-mail consult'. Ik zal je in principe binnen 3 werkdagen* een reactie sturen.

* Als deze termijn niet gaat lukken laat ik je dat weten.

Een e-mail consult kost €25 (incl. BTW). Ik stuur de factuur mee met mijn antwoord, en vertrouw erop dat je hieraan zult voldoen :)

Wat geef ik jou?

Met mijn kennis over seksualiteit, mijn persoonlijkheid en mijn jarenlange ervaring met tantra bied ik je:

 • oprechte, liefdevolle aandacht;

 • tips en oefeningen om vooruit te komen;

 • achtergrondinformatie over waarom de (seks)dingen zijn zoals ze zijn;

 • vertrouwelijkheid en geen oordelen; en

 • aanwezigheid en steun bij het herkennen en doorvoelen van wat je meemaakt.

Wie kan bij me terecht?

Eigenlijk iedereen die laagdrempelig over seks, intimiteit of relaties wilt praten. Ik praat met individuen en stellen die met iets worstelen waar ze zelf niet uit komen of met iemand over willen sparren - maar voor wie een therapeut een te grote stap is. Dit gaat om oplossingsgerichte, kortdurende en betaalbare hulp. 

Wil je wel eens praten over iets waar je mee zit, zoals 

 • ontevredenheid over je seksleven

 • geweldige ervaringen waar je je ei over kwijt wilt

 • moeite met je eigen lichaam

 • nieuwsgierigheid naar wat er nog meer te beleven valt in seks

 • schaamte

 • moeite met opwinding of orgasmes

 • verschil in zin

 • pijn bij het vrijen

 • onzekerheden over jezelf als seksueel wezen

 • moeite met verbinding

 • het lastig vinden om echt te voelen

 • twijfel over wat de ander nou wilt

 • moeite met communiceren over/tijdens seks

 • het lastig vinden om je verlangens te voelen

 • iets willen doen met negatieve overtuigingen die je hebt over seks

 • meer plezier willen beleven met masturberen

 • je niet kunnen overgeven in seks

 • ... en jeetje wat kunnen we hier nog meer allemaal bedenken... Alles is bespreekbaar.

Wil je gaan werken aan het beleven van meer plezier, vervulling en vrijheid tijdens seks? Wil je je eigen seksualiteit serieus gaan nemen? Wil je een klankbord, en er niet meer alleen mee te worstelen? Wil je een keer ongegeneerd alles vertellen en vragen, zonder na te hoeven denken over wat de ander er dan wel niet van zal denken? Wil je gewoon oefenen met praten over seks? En wil je dit allemaal in een sfeer van openheid, oprechtheid en positiviteit? Dan ben je heel welkom bij mij.

Waarom zou je met mij willen praten over seks, en niet met:

Je vrienden of je partner? Praat alsjeblieft met je vrienden en je partner over seks! Hoe meer hoe beter, wat mij betreft. Soms is het alleen niet zo makkelijk om met mensen die dichtbij je staan te praten over de seksdingen waar je je niet zo lekker over voelt. Misschien hou je je bij deze mensen wat in, terwijl het bij mij echt geen fluit uitmaakt wat je zegt. Ook is er bij vrienden of een partner toch meestal iets van wederkerigheid: je luistert naar elkaars issues, je krijgt allebei evenveel plek in het gesprek. Ik ben er helemaal voor jou. Ik ben ervaren en kundig in het het ondersteunen van jou, met kennis en technieken waar ik je verder mee kan helpen. Bovendien weet ik toevallig ontzettend veel over seks, en kan ik je misschien een perspectief bieden die je niet uit je eigen sociale leven haalt.

 

Een seksuoloog? Een seksuoloog is meestal een psycholoog of arts, wat voor sommigen een hoge drempel is. Maar misschien is een seksuoloog wel geschikter voor je, afhankelijk van je hulpvraag. Een arts-seksuoloog dealt alleen met medische issues, en dat doe ik niet. Een psycholoog-seksuoloog werkt meestal met mensen waar ook psychosociale problematiek of trauma speelt. Als dit bij jou het geval is, praat ik ook met liefde met je, mits je daarvoor ook onder behandeling bent (geweest) bij een daarvoor gekwalificeerde hulpverlener. Wat ik doe is je helpen anders te gaan kijken naar het seksuele gedoe waar je ontevreden over bent, en geef je handvatten om je seksuele leven allemaal wat chiller te maken. Bijvoorbeeld door meer te voelen, meer fijnheid in je eigen lijf te ervaren, ontspannender te communiceren in seks - dat soort dingen. Ik pas mijn sessies in grote mate aan op jouw behoeften en stijl, en we geven samen vorm aan de sessies.