top of page
  • Laura

Beffen is niet viesEven een kleine tirade. Ik hoorde een verhaal waar ik droevig en boos van werd, over beffen. Blijkbaar leren we als jonge mensen op allerlei sneaky manieren dat beffen ‘vies’ zou zijn. De term ‘beffen’ al, ieuw – vond ik ook, tot ik besloot dat niet meer te vinden, en net zo vaak beffen beffen BEFFEN ging zeggen tot ik het een heel normaal woord vond, voor een hele normale activiteit. We groeien dus overwegend op met het idee dat het likken en zuigen aan een vulva vies zou zijn, voor de likkende en zuigende persoon in kwestie (vermoedelijk leren we dit binnen het kader waarin vrouwelijke seksualiteit sowieso al niet echt okee wordt gevonden, maar dat is het onderwerp van een andere tirade). En omdat meisjes dit leren, zeggen ze tegen hun avontuurlijk ingestelde bedpartner die voorzichtig met hun hoofd onder de dekens kruipt, “nee, doe maar niet, dat is vies”. Uit angst dat het andere jonge mens afgeschrikt wordt door het labyrint aan flapjes waar we nooit iets over leren, door de geur of smaak waarvan we horen dat dit weleens aan vis zou kunnen doen denken, of door de (hele normale!) tijdsduur die de meeste meisjes en vrouwen nodig hebben om klaar te komen. En de ontdekkingszin van de avonturier wordt afgekapt en zij leren nu ook, ‘beffen is vies’. En internaliseren dit. En nemen dit mee naar hun volgende seksuele relatie, gaan daar ook niet beffen, en verspreiden en bevestigen het taboe verder.

😤✊ NO MORE! Natuurlijk mag iedereen zijn of haar eigen voorkeuren hebben, wel of geen plezier beleven aan allerlei verschillende seksuele activiteiten. Maar HOU OP met het propageren van het idee dat een hele activiteit per definitie onprettig zou zijn! Zeker als dit een activiteit is waar heel heel heel veel mensen met een vulva (en zonder!) ontzettend veel plezier aan beleven.

🍑 Een vulva is een lief, zacht, sappig, kwetsbaar, onschuldig en plezier-gevend orgaan, en verdient liefde, respect en nieuwsgierigheid. Ook van meisjes en vrouwen zelf.

- EINDE BEFPREEK -

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page