top of page
  • Laura

Ingedut


Oef, kun je je dat gevoel herinneren van toen je net een nieuw mens in je bed had? Alles is spannend. Elk stukje huid is een ontdekking. Iedere blik doet je soppen in je broekje. Veel stellen die in therapie komen denken alles van elkaar te weten. Ze denken dat er niets meer te ontdekken valt aan de ander, en dat soppen is een stuk minder geworden.


Dit komt zo ontzettend veel voor. En logisch ook.


Erotiek gedijt juist lekker in de ruimte tussen twee mensen, zegt intimiteits-Yoda Esther Perel. Hoe meer een stel aan elkaar geplakt raakt, hoe minder ruimte voor die erotiek. Dichterbij komen kan intimiteit en veiligheid vergroten, en heeft op termijn óók vaak tot gevolg dat passie wat minder wordt. Nogal logisch dan ook dat sexy vibes niet automatisch blijven naarmate mensen langer een relatie hebben.Is dat het dan? Is het het einde van je opwinding als je langere tijd met hetzelfde exemplaar sekst? Gelukkig niet, niet per se. Maar misschien is het wel nodig om het een en ander anders aan te gaan pakken.


Bekijk elkaar met een nieuwe nieuwsgierigheid, bijvoorbeeld. Dit kan zo simpel zijn als het veranderen van je blik. ‘Hee, deze persoon ken ik eigenlijk nog niet écht 100%.’ Een beetje onzekerheid werkt goed voor oplaaiende vuurtjes.


En neem elkaar mee naar een wereld waarin nog niet alles bekend is. Of haal jezelf uit de plek waar je gewoontes in zijn vergroeid - ga op date. Doe je best voor elkaar. Zoals je deed toen je hem of haar voor het eerst je bed in wilde krijgen.


Misschien wil je wat steun bij het veranderen van je ingedutte patronen - er zijn genoeg goede tantracursussen, therapeuten of coaches. Toevallig doe ik daar ook het een en ander mee :) Meer info over de ondersteunende seksgesprekken en workshops die ik begeleid vind je hier.

Comments


bottom of page