top of page

Wil je praten?

Denk je dat je wel wat zou kunnen hebben aan een seksgesprek? In ontspannen, liefdevolle en oplossingsgerichte sessies ondersteun ik je bij verschillende barrières waar je tegenaan loopt in jouw seksuele leven. Dit kunnen we 1-op-1 of 2-op-1 doen.

Met mijn kennis over seksualiteit, mijn persoonlijkheid en mijn jarenlange ervaring met tantra bied ik je/jullie:

 • oprechte, liefdevolle aandacht;

 • tips en oefeningen om vooruit te komen;

 • achtergrondinformatie over waarom de (seks)dingen zijn zoals ze zijn;

 • vertrouwelijkheid en geen oordelen; en

 • aanwezigheid en steun bij het herkennen en doorvoelen van wat je meemaakt.

De tarieven voor deze sessies zijn:

- €100 voor individuen (1 uur)

- €150 voor stellen (1,5 uur)

- €200 (ex. reiskosten) voor een privéworkshop bij jullie thuis, voor stellen (2 uur)

Een telefonisch of online intakegesprek van maximaal 1 uur is gratis.

Alle prijzen zijn incl. BTW. De sessies zelf vinden plaats in mijn praktijk in Utrecht, of online / telefonisch.

Laat je gegevens achter in het contactformulier en ik neem contact met je op! (En als je denkt 'hmmm interessant', lees dan vooral verder.)

Voor wie?

Eigenlijk iedereen die laagdrempelig over seks, intimiteit of relaties wilt praten. Ik praat met individuen en stellen die met iets worstelen waar ze zelf niet uit komen of met iemand over willen sparren - maar voor wie een therapeut een te grote stap is. Dit gaat om oplossingsgerichte, kortdurende en betaalbare hulp. 

Wil je wel eens praten over iets waar je mee zit, zoals 

 • ontevredenheid over je seksleven

 • moeite met je eigen lichaam

 • nieuwsgierigheid naar wat er nog meer te beleven valt in seks

 • schaamte

 • moeite met opwinding of orgasmes

 • verschil in zin

 • pijn bij het vrijen

 • onzekerheden over jezelf als seksueel wezen

 • moeite met verbinding

 • het lastig vinden om echt te voelen

 • twijfel over wat de ander nou wilt

 • moeite met communiceren over/tijdens seks

 • het lastig vinden om je verlangens te voelen

 • iets willen doen met negatieve overtuigingen die je hebt over seks

 • meer plezier willen beleven met masturberen

 • je niet kunnen overgeven in seks

 • ... en jeetje wat kunnen we hier nog meer allemaal bedenken... Alles is bespreekbaar.

Wil je gaan werken aan het beleven van meer plezier, vervulling en vrijheid tijdens seks? Wil je je eigen seksualiteit serieus gaan nemen? Wil je een klankbord, en er niet meer alleen mee te worstelen? Wil je een keer ongegeneerd alles vertellen en vragen, zonder na te hoeven denken over wat de ander er dan wel niet van zal denken? Wil je gewoon oefenen met praten over seks? En wil je dit allemaal in een sfeer van openheid, oprechtheid en positiviteit? Dan ben je heel welkom bij mij.

Hoe verloopt zo'n sessie dan?

In het intakegesprek gaan we het uitgebreid hebben over waar je tegenaan loopt, en waar je graag heen zou willen. Ik ga dan heel veel vragen stellen over waar je concreet mee zit, en wat je relatie met seksualiteit is.

 

Daarna, afhankelijk van je wensen en doelen, gaan we praten en laat ik je in contact komen met je lichaam. We kunnen (tantra)oefeningen in de sessie verweven waar ik je dan in begeleid, om meer richting jouw doel te komen. Ik geef vaak ook huiswerk mee, en dan kijken we zo stap voor stap hoe het gaat met de verschillende dingen waar je tegenaan loopt.

 

We kunnen beginnen met één sessie van ongeveer een uur, maar houd rekening met dat een uur zo voorbij is. De meeste mensen gaan een traject met me aan van ten minste 4 gesprekken, en kijken daarna of er nog behoefte is aan meer contact.

 

We gaan tijdens de gesprekken in principe niet naakt zijn, en er is absoluut geen seksuele interactie (fysiek of anderszins) tussen mij en jou/jullie. 

Waarom zou je met mij willen praten over seks, en niet met:

 

Je vrienden of je partner?

Praat alsjeblieft met je vrienden en je partner over seks! Hoe meer hoe beter, wat mij betreft. Soms is het alleen niet zo makkelijk om met mensen die dichtbij je staan te praten over de seksdingen waar je je niet zo lekker over voelt. Misschien hou je je bij deze mensen wat in, terwijl het bij mij echt geen fluit uitmaakt wat je zegt. Ook is er bij vrienden of een partner toch meestal iets van wederkerigheid: je luistert naar elkaars issues, je krijgt allebei evenveel plek in het gesprek. Ik ben er helemaal voor jou. Ik ben ervaren en kundig in het het ondersteunen van jou, met kennis en technieken waar ik je verder mee kan helpen. Bovendien weet ik toevallig ontzettend veel over seks, en kan ik je misschien een perspectief bieden die je niet uit je eigen sociale leven haalt.

 

Een seksuoloog?

Een seksuoloog is meestal een psycholoog of arts, wat voor sommigen een hoge drempel is. Maar misschien is een seksuoloog wel geschikter voor je, afhankelijk van je hulpvraag. Een arts-seksuoloog dealt alleen met medische issues, en dat doe ik niet. Een psycholoog-seksuoloog werkt meestal met mensen waar ook psychosociale problematiek of trauma speelt. Als dit bij jou het geval is, praat ik ook met liefde met je, mits je daarvoor ook onder behandeling bent (geweest) bij een daarvoor gekwalificeerde hulpverlener. Wat ik doe is je helpen anders te gaan kijken naar het seksuele gedoe waar je ontevreden over bent, en geef je handvatten om je seksuele leven allemaal wat chiller te maken. Bijvoorbeeld door meer te voelen, meer fijnheid in je eigen lijf te ervaren, ontspannender te communiceren in seks - dat soort dingen. Ik pas mijn sessies in grote mate aan op jouw behoeften en stijl, en we geven samen vorm aan de sessies.

 

Dus, nogmaals, als je denkt 'ja nou laten we dat maar eens gaan proberen', laat je gegevens achter in het contactformulier!

seksgesprek_LR.jpg

"Het was heel fijn om met Laura en mijn partner over seks te praten. Met een derde, neutraal persoon erbij krijg je toch hele andere gesprekken. Het bleef luchtig en ontspannen maar we kregen toch meer boven tafel doordat Laura erbij was, luisterde en goeie vragen stelde."

— I.

bottom of page