Over Laura

Je kunt heel goed met mij een gesprek over seks voeren.

Als antropoloog en (relatie)coach heb ik geleerd om onbevooroordeeld te luisteren. Om buiten mijn eigen hokjes te kijken. Om menselijk gedrag en interactie te begrijpen. Dat komt goed van pas, bij het praten over seks.

Hier word ik écht blij van: over seks praten. En specifieker, om mensen te steunen bij het leuker, beter en vervullender maken van seks. Seks, in de breedste zin van het woord, kan in mijn ervaring bevrijdend werken, intimiteit vergroten op een manier die nergens anders kan, en me allerlei dingen over mezelf leren. Dit gun ik iedereen.

Ik coach individuen en stellen op het gebied van seksualiteit, ik schrijf en teken, ik geef retraites en workshops over seks en/of tantra, en ik maak en verstuur producten die helpen bij leukere seks.

Seks is altijd al een favoriet onderwerp van me geweest, maar toch praatte ik er maar zelden over. Soms met mijn geliefde (maar ook maar minimaal), een beetje oppervlakkig met vrienden, en al helemáál niet met familie of (stel je voor!) collega's.  

Seks is een onderwerp waar veel taboes omheen hangen, stigmas op liggen en onzekerheden nooit besproken worden. Juist daarom wil ik erover kunnen praten, en anderen inspireren om er ook over te praten. Ik denk dat er een wereld te winnen is als we dat massaal meer zouden doen. Het stigma eraf halen. Kwetsbaar durven zijn. Vragen durven stellen.

Bij mij hielp het al enorm toen ik met tantra begon. Ik leerde mijn eigen lichaam beter kennen, en begreep beter waar ik het precies over wilde hebben, in relatie tot seks. Ik leerde ook hoe onzinnig de taboes rondom seks eigenlijk zijn. En ik begon te praten. Met mezelf, met vrienden, met mijn partner, en ja, ook met familie en collega's. En nu ook met jou, hoop ik.

 

Dus deel ik hier zo af en toe wat ik tegenkom in de wondere wereld van seks. En ik nodig je uit om mee te praten, om voorzichtig, als je wilt, te bekijken hoe het jou zou kunnen helpen om ook dit onderwerp bespreekbaar te maken.

Wil je weten waar ik me nu zoal mee bezig houd? Kijk hier.