Over Laura

Je kunt heel goed met mij een gesprek over seks voeren.

Na tien jaar als editor en trainer in de ontwikkelingssamenwerking te hebben gewerkt, realiseerde ik me waar ik écht blij van word: over seks praten. En specifieker, om mensen te steunen bij het leuker, beter en vervullender maken van seks. Seks, in de breedste zin van het woord, kan in mijn ervaring bevrijdend werken, intimiteit vergroten op een manier die nergens anders kan, en me allerlei dingen over mezelf leren. Dit gun ik iedereen.

Seks is altijd al een favoriet onderwerp van me geweest, maar toch praatte ik er maar zelden over. Soms met mijn geliefde (maar ook maar minimaal), een beetje oppervlakkig met vrienden, en al helemáál niet met familie of (stel je voor!) collega's.  

Seks is een onderwerp waar veel taboes omheen hangen, stigmas op liggen en onzekerheden nooit besproken worden. Juist daarom wil ik erover kunnen praten, en anderen inspireren om er ook over te praten. Ik denk dat er een wereld te winnen is als we dat massaal meer zouden doen. Het stigma eraf halen. Kwetsbaar durven zijn. Vragen durven stellen.

Bij mij hielp het al enorm toen ik met tantra begon. Ik leerde mijn eigen lichaam beter kennen, en begreep beter waar ik het precies over wilde hebben, in relatie tot seks. Ik leerde ook hoe onzinnig de taboes rondom seks eigenlijk zijn. En ik begon te praten. Met mezelf, met vrienden, met mijn partner, en ja, ook met familie en collega's. En nu ook met jou, hoop ik.

 

Dus deel ik hier zo af en toe wat ik tegenkom in de wondere wereld van seks. En ik nodig je uit om mee te praten, om voorzichtig, als je wilt, te bekijken hoe het jou zou kunnen helpen om ook dit onderwerp bespreekbaar te maken.

Oja, en ik teken nog weleens wat.

Wil je weten waar ik me nu zoal mee bezig houd? Kijk hier.

Behoefte aan een gesprek over seks? Neem contact met me op voor laagdrempelige ondersteunende gesprekken (voor een prettige prijs).

  • Instagram