top of page
  • Laura

Levend


Soms voel ik me alsof het hulsje om me heen permeabel is. Alsof wat er aan vuur en liefde en gevoel in me zó naar buiten schijnt, en alles om me heen met gemak naar binnen komt. Alsof het schild wat me normaliter moet beschermen tegen pijn en afwijzing en verwarring niet meer nodig is. Ik VOEL. Ik leef.


En dat voelt zo fcking lekker :)


Vandaag voel ik me zo. Ik rolde gisteren uit een lang tantraweekend waarin het thema hart en seksualiteit was (onderdeel van de Intensive training van @blissyourbody), waar ik assisteerde en een stukje mee begeleidde.


Het herinnerde me weer hoeveel mijn lijf houdt van tantra. En dan in het bijzonder van hoe tantra me helpt bij het vinden, vergroten, voelbaar maken van mijn seksuele energie, mijn levendigheid. En hoe, als ik dat laat stromen, ik zo hatsa! open ga. En nu heb ik ZIN. Zin om te vrijen, te flirten, naar buiten te gaan, mezelf op lekkere koffie te trakteren. Om te tekenen en dit stukje te schrijven.


En die ‘seksuele’ energie heeft niet eens zoveel met seks te maken - in de betekenis waarin we in het algemeen naar seks kijken. Het hele weekend is er geen geslachtsdeel aangeraakt, niemand heeft aan mijn tepels gelikt, ik heb niemand gezoend.


Wat dan wel? Ademen, aanraken, dansen, lachen, huilen, bewegen, geluid maken, contact maken, voelen, spelen, schreeuwen, visualiseren, kijken, LEVEN. En toen ik 20 minuten stil op een kussentje zat te mediteren, voelde ik dit. Schudde het door mijn lijf. Waren de enige gedachten die ik had: ‘sjesus mensen, dit leven. VOEL dit nou.’ Ik hoef het alleen maar vol te ervaren.


Ook zin om te onderzoeken in dit onderwerp? Nou, feest en vreugde: ik begeleid binnenkort twee retreats waar nog plekjes voor zijn:


Het Play Weekendretreat - Tantra: Seks en Magie van 7-8 mei (voor mensen tussen de 20 en 40-ish) met Bart-Jan van @playutrecht


Een vrouwenretreat Orgasmic Body (voor vrouwen van alle leeftijden) van 3-5 juni van @blissyourbody


Meer in de agenda!

Comments


bottom of page